Notariskosten

Snel contact met een betaalbare notaris

✓ Lokale notarissen
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Vergelijk vrijblijvend 3 notarissen & bespaar tot 40%
Vul het formulier in en wij introduceren jou vrijblijvend aan betaalbare notarissen uit jouw regio. Meer informatie over de kosten van een notaris? Lees dan even verder. Dan beantwoorden wij zo snel mogelijk jouw vragen over het vinden van een betaalbare notaris.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Prima!

17 mei 2023

We hadden snel een notaris via notaris-kaart met aangelegenheden rondom ons erfrecht gevonden. De vragen die we hadden werden snel en verhelderend beantwoord.

- Wendy Driessen

Voelt overtuigend

14 mei 2023

Vertrouwde partij ontdekt die me adviseert. Top!

- Angelique van der Heijden

Gewoon prima!

5 mei 2023

Super gedaan! Buitengewoon!

- Marcel Groen

Na opvragen offertes meteen ontvangen

27 april 2023

Vlot de offertes ontvangen en een passende notaris gevonden.

- Saskia de Jong

Inhoudelijk en bekwaam.

21 april 2023

De offertes vlot na verzoek binnen en daarom snel en goed rechtelijk advies gekregen.

- Renate Smit

Mijn eigen netwerk kan dit niet

11 april 2023

Voor ons bedrijf zijn we redelijk actief op websites als linkedin. Als eerste natuurlijk ons eigen netwerk gevraagd voor tips, maar daar kwamen eigenlijk geen geen tips uit waarbij we een goed gevoel hadden. Iemand tipte ons ook op notaris-kaart.nl en hier zijn we dan ook direct geslaagd.

- Mirjam van Leeuwen

Fijne service

8 april 2023

Voor ons bedrijf zoeken we naar een bedrijf dat professionals levert. Een eenvoudige zoekopdracht in google leverde deze site op. We zijn zeer tevreden over de snelheid waarmee we de offerte ontvingen en hebben een professional gevonden die past binnen ons bedrijf. Super bedankt Notaris-kaart!

- Jolanda van der Laan

Afhandeling was persoonlijk

28 maart 2023

Juridische woordgebruik helder vertaald in het traject. Daarom erg content met de afhandeling.

- Johan van der Linden

Ervaring met notariskantoor was super

21 maart 2023

Het notariskantoor waar we mee hebben samengewerkt was super! Afspraken werden mooi op tijd nagekomen!

- Nicolaas de Jonge

4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 104 reviews)
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten

Inzicht in de kosten van een notaris?

Ben je op zoek naar een notaris? Het inschakelen van een notaris voor het opstellen van jouw authentieke of reguliere aktes is altijd een goed idee. Het is niet zinvolle investering om te maken, al betekent dit niet dat de notariskosten overal even laag zijn.

Wij laten je op deze pagina zien hoeveel je kwijt zult zijn om een notaris in te schakelen voor jouw juridische werkzaamheden. Zo kom je uit bij de persoon die alles weet van het opstellen van alle mogelijke belangrijke documenten, die voor jouw situatie van toepassing zijn.

notariskosten

Wat kost een notaris per uur?

Vaak is het zo dat je voor de werkzaamheden van de notaris een bepaald uurtarief zal moeten betalen voor het opstellen van de aktes of documenten. Dit uurtarief is vaak een standaard, al is het soms mogelijk om te kiezen voor een alternatief. Hier zullen we straks nog even op terugkomen. Voor de gemiddelde notaris liggen de uurtarieven toch al wel snel tussen de €100 en €200. Voor de meeste dingen bij de notaris ben je niet zoveel tijd kwijt.

Het op laten stellen van een koopakte is meestal een van de dingen die je voor een zeer laag tarief zal kunnen laten doen. Wanneer je geld wilt besparen zou je ook kunnen kijken naar de nieuwe notarissen die net zijn begonnen, hier zal je namelijk uurtarieven van rond de €80 vinden. Wil je echter de beste en de meest ervaren persoon vinden die er maar is dan zal je toch wat dieper in de buidel moeten tasten, sommige tarieven liggen zelfs rond de €400 per uur! Dankzij ons kan je tarieven van notarissen zeer eenvoudig vergelijken.

We hebben het even heel kort genoemd, er is een alternatief voor het inschakelen van een notaris tegen een vast uurtarief. Je kunt er ook voor kiezen om een vooraf vastgesteld tarief af te spreken onderling voor het uitvoeren van een bepaald soort taak. Notarissen bieden zelf deze optie ook. Het is voor hen namelijk wel zo makkelijk, de notaris heeft immers toch dezelfde opdracht. Voor de meeste mensen ligt het voordeel in het feit dat de prijzen soms lager uit kunnen vallen als je goed vergelijkt. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een akte van overdracht of een akte van hypotheek. Door verschillende notarissen te vergelijken kun je hier veel geld op besparen.

Een notaris inschakelen – voordelen

Het is echt geen overstatement als we stellen dat iedereen ooit eens in zijn leven een notaris nodig zal hebben voor bepaalde werkzaamheden. Een notaris zal je altijd kunnen helpen met alle mogelijke familierechtelijke en vermogensrechtelijke zaken. Door dit handige advies weet je zeker dat jouw juridische zaken goed geregeld zullen zijn. Een extra beetje zekerheid is wel handig op het juridisch gebied. De notaris zal er tevens voor zorgen dat de aktes wel zijn opgesteld volgens alle eisen die het Burgerlijk wetboek hieraan stelt, dit is toch wel van cruciaal belang.

Je wilt nu eenmaal niet hebben dat bijvoorbeeld een testament achteraf niet aan de eisen voldoet die de wet hieraan stelt! Als laatste is het natuurlijk ook nog eens zo dat het niet meer nodig is om zelf iets te hoeven doen voor het vergaren van informatie. Dus, een notaris inschakelen is echt een ontzettend goede keuze. Door de lage prijzen en het hoge aanbod is het voor iedereen mogelijk om uit te komen bij de geschikte persoon in de buurt. Door de notariskosten te vergelijken weet je in ieder geval zeker dat je ook echt daadwerkelijk de laagste prijs weet te vinden.

Gunstig geprijsde notaris nodig? Wij helpen je op weg!

notariskantoor kosten

Notariskosten vergelijken – tips

Wanneer je een notaris wilt inschakelen voor juridische akten dan is het belangrijk om te gaan vergelijken. Door op een paar onderdelen te letten is het erg eenvoudig om uit te komen bij de geschikte kandidaat. Eerst moet je kijken wat voor soort specialisatie je nodig hebt voor de werkzaamheden. Door dit te doen zie je of je een notaris nodig hebt die ziet op bijvoorbeeld familiezaken, of dat het handiger is om een notaris te zoeken die gericht is op vastgoed overdrachten.

Vraag gerust aan een notariskantoor in de buurt of zij bepaalde expertises hebben. Ze vinden het nooit erg om je vragen te beantwoorden, wees dan ook niet bang om deze te stellen. Wanneer je deze informatie allemaal op een rijtje hebt gezet zal je echt de tarieven notaris kunnen gaan vergelijken. Een notaris vergelijken is ontzettend belangrijk om een geschikte partij te vinden. Het is immers wel zo prettig om uit te komen bij een notaris die weet wat hij aan het doen is. Dankzij onze offertes zal dit een stuk eenvoudiger zijn dan voorheen!

De berekening maken – notariskosten

Laten we eens kijken wat je nu echt daadwerkelijk kwijt zal zijn voor de notariskosten. Door dit overzicht zal je zien aan wat voor prijzen je moet denken voor het laten doen van de meest eenvoudige opdrachten. We zijn in dit voorbeeld uitgegaan van het opstellen van een akte van overdracht. Hier kan je dus denken aan alle werkzaamheden die nodig zijn voor de opstelling van een bepaald recht op de grond.

Ook zijn we uitgegaan van enkele kostenposten die regelmatig gekozen worden, denk aan advies over de manier waarop je het recht vestigt op de grond. Totaal zal je ongeveer 400 euro kwijt zijn voor het uitbesteden van deze opdracht. Dit bedrag is natuurlijk te overzien, een overdracht gaat immers toch over een belangrijk stukje eigendom. Door middel van dit bedrag zal je zeer eenvoudig kunnen gaan vergelijken op de notaris tarieven. Vergelijk notarissen om uit te komen bij een mooi prijsje.

Is het mogelijk om het zelf te doen?

Mensen denken heel soms nog dat je ook zelf aan de slag kunt om zomaar iets op te stellen, maar dan moeten we je toch teleurstellen. De notaris is de enige persoon die namelijk voor jou de betreffende aktes zal mogen opmaken. Het is dan ook niet rechtsgeldig als het niet gebeurt door de notaris. De notaris weet precies wat er allemaal nodig is voor het opstellen van een akte. Dit maakt het dan ook echt een zeer effectief persoon om mee te werken.

Nu je weet wat een notaris doet en wat de voordelen zijn kan je aan de slag gaan om notarissen te vergelijken. Door jouw wensen uiteen te zetten in de aanvraag zal je zeker weten dat je uitkomt bij de geschikte persoon. Door duidelijk te zijn weet je zeker dat je uitkomt een notaris vergelijken kan die perfect aan zal sluiten bij jouw wensen en behoeftes.

Met deze selectie van personen is het als laatste handig om een kennismakingsgesprek in te plannen met de betreffende notaris. Kies zeker de persoon waarbij je je het prettigst bij voelt, al helemaal als het niveau van expertise tussen de mensen hetzelfde is. Notarissen vergelijken is toch niet echt een leuk klusje, maar het kan er wel voor zorgen dat je een hoop geld bespaart. Stuur vandaag nog je aanvraag in om ook gratis een selectie te krijgen van de drie beste notarissen die er in jouw buurt te vinden zijn.

Inzicht in je notariskosten? Vraag direct een offerte aan!

Veelgestelde vragen over het zoeken naar een betaalbare notaris

Inzicht in de kosten die je gaat betalen is het belangrijkste. Denk hierbij aan verschotten (kosten gemaakt door inhuur andere organisaties), het opstellen van aktes en ID controle. Lees meer over notariskosten en de tarieven per notaris op onze pagina Notariskosten.

Voor vele zaken zoals bijvoorbeeld: het opstellen van een samenlevingscontract, het opstellen van een testament, het opstellen van de hypotheek akte bij de aankoop van een huis. Voor meer inzicht in deze en aanvullende zaken waarvoor je bij een notariskantoor terecht kunt, kijk op onze pagina Notariskantoor.

notaris-kaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle notarissen in Nederland. Wij zien welke notarissen beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie notarissen waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van notarissen uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!