Notariskosten

Snel contact met een betaalbare notaris

✓ Lokale notarissen
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Vergelijk vrijblijvend 3 notarissen & bespaar tot 40%
Vul het formulier in en wij introduceren jou vrijblijvend aan betaalbare notarissen uit jouw regio. Meer informatie over de kosten van een notaris? Lees dan even verder. Dan beantwoorden wij zo snel mogelijk jouw vragen over het vinden van een betaalbare notaris.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Eindelijk een goede site gevonden

21 mei 2024

Na even gezocht te hebben arriveerde ik bij deze website. Een aanvraag doen voor een offerte leek me geen probleem. Ik ben tevreden over de ontvangen offerte!

- Maria Mol

Google is je grootste vriend

17 mei 2024

Na even googelen kwam ik uit op Notaris-kaart. Mijn eerste gedachte was positief dus direct het offerteformulier ingevuld en heel erg tevreden over dit bedrijf. Dank voor jullie hulp om de juiste professional voor de juiste prijs te vinden.

- Patricia van der Heijden

Blij met beslissing

11 mei 2024

Was een uitstekende keuze om via notaris-kaart aan mijn notaris te komen.

- Richard van de Velde

Inzichtelijk overzicht van de tarieven gekregen en deze is keurig opgevolgd. Content dus!

29 april 2024

- Charlotte van Beek

notaris-kaart.nl heeft me snel verbonden

22 april 2024

Ik ben erg onder de indruk van de snelheid waarin ik een bedrijf gevonden heb dat bij me past. Door google kwam ikop notaris-kaart.nl terecht, en het zag er allemaal heel netjes uit dus toen heb ik direct het formuliertje ingevuld. Volgens mij duurde het nog geen uur of ik had al een bedrijf gevonden waarmee ik aan de slag wilde.

- Anita Mol

Individueel bijgestaan

18 april 2024

Persoonlijke begeleiding op menselijk niveau. Prettig.

- Mirjam de Haan

Het rechtelijk onderzoeken van de aangelegenheid was essentieel.

12 april 2024

De procedure is ondersteund door diepgaand onderzoek zoals wenselijk. Dank!.

- Eva van de Wal

via notaris-kaart.nl snel gekoppeld

5 april 2024

Ik ben erg onder de indruk van de snelheid waarmee ik een bedrijf gevonden heb dat bij me past. Via google kwam ikop notaris-kaart.nl terecht, en het zag er allemaal heel netjes uit dus toen heb ik direct het formuliertje ingevuld. Mijns inziens duurde het nog dag of ik had al een bedrijf gevonden waarmee ik aan de slag wilde.

- Anouk Mol

Heel positief

24 maart 2024

Zeer te spreken over het bedrijf dat ik heb gevonden via een offerte van Notaris-kaart. Hele prettige samenwerking ervaren.

- Daniël de Koning

4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 134 reviews)
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten

Inzicht in de kosten van een notaris?

Ben je op zoek naar een notaris? Het inschakelen van een notaris voor het opstellen van jouw authentieke of reguliere aktes is altijd een goed idee. Het is niet zinvolle investering om te maken, al betekent dit niet dat de notariskosten overal even laag zijn.

Wij laten je op deze pagina zien hoeveel je kwijt zult zijn om een notaris in te schakelen voor jouw juridische werkzaamheden. Zo kom je uit bij de persoon die alles weet van het opstellen van alle mogelijke belangrijke documenten, die voor jouw situatie van toepassing zijn.

notariskosten

Wat kost een notaris per uur?

Vaak is het zo dat je voor de werkzaamheden van de notaris een bepaald uurtarief zal moeten betalen voor het opstellen van de aktes of documenten. Dit uurtarief is vaak een standaard, al is het soms mogelijk om te kiezen voor een alternatief. Hier zullen we straks nog even op terugkomen. Voor de gemiddelde notaris liggen de uurtarieven toch al wel snel tussen de €100 en €200. Voor de meeste dingen bij de notaris ben je niet zoveel tijd kwijt.

Het op laten stellen van een koopakte is meestal een van de dingen die je voor een zeer laag tarief zal kunnen laten doen. Wanneer je geld wilt besparen zou je ook kunnen kijken naar de nieuwe notarissen die net zijn begonnen, hier zal je namelijk uurtarieven van rond de €80 vinden. Wil je echter de beste en de meest ervaren persoon vinden die er maar is dan zal je toch wat dieper in de buidel moeten tasten, sommige tarieven liggen zelfs rond de €400 per uur! Dankzij ons kan je tarieven van notarissen zeer eenvoudig vergelijken.

We hebben het even heel kort genoemd, er is een alternatief voor het inschakelen van een notaris tegen een vast uurtarief. Je kunt er ook voor kiezen om een vooraf vastgesteld tarief af te spreken onderling voor het uitvoeren van een bepaald soort taak. Notarissen bieden zelf deze optie ook. Het is voor hen namelijk wel zo makkelijk, de notaris heeft immers toch dezelfde opdracht. Voor de meeste mensen ligt het voordeel in het feit dat de prijzen soms lager uit kunnen vallen als je goed vergelijkt. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een akte van overdracht of een akte van hypotheek. Door verschillende notarissen te vergelijken kun je hier veel geld op besparen.

Een notaris inschakelen – voordelen

Het is echt geen overstatement als we stellen dat iedereen ooit eens in zijn leven een notaris nodig zal hebben voor bepaalde werkzaamheden. Een notaris zal je altijd kunnen helpen met alle mogelijke familierechtelijke en vermogensrechtelijke zaken. Door dit handige advies weet je zeker dat jouw juridische zaken goed geregeld zullen zijn. Een extra beetje zekerheid is wel handig op het juridisch gebied. De notaris zal er tevens voor zorgen dat de aktes wel zijn opgesteld volgens alle eisen die het Burgerlijk wetboek hieraan stelt, dit is toch wel van cruciaal belang.

Je wilt nu eenmaal niet hebben dat bijvoorbeeld een testament achteraf niet aan de eisen voldoet die de wet hieraan stelt! Als laatste is het natuurlijk ook nog eens zo dat het niet meer nodig is om zelf iets te hoeven doen voor het vergaren van informatie. Dus, een notaris inschakelen is echt een ontzettend goede keuze. Door de lage prijzen en het hoge aanbod is het voor iedereen mogelijk om uit te komen bij de geschikte persoon in de buurt. Door de notariskosten te vergelijken weet je in ieder geval zeker dat je ook echt daadwerkelijk de laagste prijs weet te vinden.

Gunstig geprijsde notaris nodig? Wij helpen je op weg!

notariskantoor kosten

Notariskosten vergelijken – tips

Wanneer je een notaris wilt inschakelen voor juridische akten dan is het belangrijk om te gaan vergelijken. Door op een paar onderdelen te letten is het erg eenvoudig om uit te komen bij de geschikte kandidaat. Eerst moet je kijken wat voor soort specialisatie je nodig hebt voor de werkzaamheden. Door dit te doen zie je of je een notaris nodig hebt die ziet op bijvoorbeeld familiezaken, of dat het handiger is om een notaris te zoeken die gericht is op vastgoed overdrachten.

Vraag gerust aan een notariskantoor in de buurt of zij bepaalde expertises hebben. Ze vinden het nooit erg om je vragen te beantwoorden, wees dan ook niet bang om deze te stellen. Wanneer je deze informatie allemaal op een rijtje hebt gezet zal je echt de tarieven notaris kunnen gaan vergelijken. Een notaris vergelijken is ontzettend belangrijk om een geschikte partij te vinden. Het is immers wel zo prettig om uit te komen bij een notaris die weet wat hij aan het doen is. Dankzij onze offertes zal dit een stuk eenvoudiger zijn dan voorheen!

De berekening maken – notariskosten

Laten we eens kijken wat je nu echt daadwerkelijk kwijt zal zijn voor de notariskosten. Door dit overzicht zal je zien aan wat voor prijzen je moet denken voor het laten doen van de meest eenvoudige opdrachten. We zijn in dit voorbeeld uitgegaan van het opstellen van een akte van overdracht. Hier kan je dus denken aan alle werkzaamheden die nodig zijn voor de opstelling van een bepaald recht op de grond.

Ook zijn we uitgegaan van enkele kostenposten die regelmatig gekozen worden, denk aan advies over de manier waarop je het recht vestigt op de grond. Totaal zal je ongeveer 400 euro kwijt zijn voor het uitbesteden van deze opdracht. Dit bedrag is natuurlijk te overzien, een overdracht gaat immers toch over een belangrijk stukje eigendom. Door middel van dit bedrag zal je zeer eenvoudig kunnen gaan vergelijken op de notaris tarieven. Vergelijk notarissen om uit te komen bij een mooi prijsje.

Is het mogelijk om het zelf te doen?

Mensen denken heel soms nog dat je ook zelf aan de slag kunt om zomaar iets op te stellen, maar dan moeten we je toch teleurstellen. De notaris is de enige persoon die namelijk voor jou de betreffende aktes zal mogen opmaken. Het is dan ook niet rechtsgeldig als het niet gebeurt door de notaris. De notaris weet precies wat er allemaal nodig is voor het opstellen van een akte. Dit maakt het dan ook echt een zeer effectief persoon om mee te werken.

Nu je weet wat een notaris doet en wat de voordelen zijn kan je aan de slag gaan om notarissen te vergelijken. Door jouw wensen uiteen te zetten in de aanvraag zal je zeker weten dat je uitkomt bij de geschikte persoon. Door duidelijk te zijn weet je zeker dat je uitkomt een notaris vergelijken kan die perfect aan zal sluiten bij jouw wensen en behoeftes.

Met deze selectie van personen is het als laatste handig om een kennismakingsgesprek in te plannen met de betreffende notaris. Kies zeker de persoon waarbij je je het prettigst bij voelt, al helemaal als het niveau van expertise tussen de mensen hetzelfde is. Notarissen vergelijken is toch niet echt een leuk klusje, maar het kan er wel voor zorgen dat je een hoop geld bespaart. Stuur vandaag nog je aanvraag in om ook gratis een selectie te krijgen van de drie beste notarissen die er in jouw buurt te vinden zijn.

Inzicht in je notariskosten? Vraag direct een offerte aan!

Veelgestelde vragen over het zoeken naar een betaalbare notaris

Inzicht in de kosten die je gaat betalen is het belangrijkste. Denk hierbij aan verschotten (kosten gemaakt door inhuur andere organisaties), het opstellen van aktes en ID controle. Lees meer over notariskosten en de tarieven per notaris op onze pagina Notariskosten.

Voor vele zaken zoals bijvoorbeeld: het opstellen van een samenlevingscontract, het opstellen van een testament, het opstellen van de hypotheek akte bij de aankoop van een huis. Voor meer inzicht in deze en aanvullende zaken waarvoor je bij een notariskantoor terecht kunt, kijk op onze pagina Notariskantoor.

notaris-kaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle notarissen in Nederland. Wij zien welke notarissen beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie notarissen waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van notarissen uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!