Kosten samenlevingscontract

Snel contact met een geschikte notaris voor een samenlevingscontract met onze handige tool

✓ Lokale notarissen
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Vergelijk vrijblijvend 3 notarissen & bespaar tot 40%
Vul het formulier in en wij introduceren jou vrijblijvend aan notarissen uit jouw regio. Meer informatie over een samenlevingscontract nodig? Lees dan even verder. Dan beantwoorden wij zo snel mogelijk jouw vragen over het vinden van de juiste notaris voor een samenlevingscontract.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Eindelijk een goede site gevonden

10 april 2021

Na even gezocht te hebben arriveerde ik bij Notaris-kaart Een aanvraag doen voor een offerte leek me geen probleem. Ik ben zeer positief over de ontvangen offerte!

- Rutger van de Wal

De notaris was erg bereikbaar

31 maart 2021

Top bereikbare notaris gekregen, zeer content.

- Nienke van de Berg

Geen zorgen gehad

27 maart 2021

Te maken krijgen met een erfenis is al verdrietig op zich. De notaris welke we daar gevonden hebben heeft ons hierin ontzorgd zover dat kon, heel prettig.

- Renate Verhoeven

Goedkoper uit dan ik dacht

18 maart 2021

Was achteraf een hoop voordeliger uit dan dat ik had bedacht.

- Vincent Mol

De perfecte match

12 maart 2021

Via Notaris-kaart de mogelijkheid gehad uit enkele offertes. Vanuit hier het juiste bedrijf benadert voor onze klus. Ontzettend bedankt!

- Martine Huisman

Ervaring met notariskantoor was super

5 maart 2021

Heel fijn met het notariskantoor samengewerkt. Afspraken werden mooi op tijd nagekomen!

- Robin de Wit

Snelle offerte

24 februari 2021

Vlak na de aanvraag van de offerte had ik deze in mijn mailbox. Bedankt voor de snelle levering.

- Esther van Dongen

Transparant in alles

19 februari 2021

Duidelijke prijsopgave gekregen en deze is ook nagekomen. Prima dus.

- Marcel de Boer

Perfecte tip

10 februari 2021

Via bekenden beland bij deze site. Duidelijk en overzichtelijk. Ook tevreden over de gekozen medewerker.

- Marianne van de Velde

4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 43 reviews)
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten

Wat kost een samenlevingscontract precies?

Het laten opstellen van een samenlevingscontract voor je relatie is natuurlijk een belangrijke stap om te nemen, en dat wil je graag goed doen! Door middel van dit contract zal je jouw liefde als het ware kunnen vastleggen. Wanneer je een samenlevingscontract wilt laten opstellen zul je altijd uitkomen bij de notaris. Door de notaris weet je zeker dat je in contact staat met iemand die alles weet als het aankomt op de familierechtelijke sfeer.

Op deze pagina zullen wij je laten zien wat er nu precies verstaan kan worden onder de notariskosten die je kwijt bent voor een notaris die je samenlevingscontract opstelt. Door te kijken wat de prijzen zijn zul je voor jezelf de afweging kunnen maken wat voor soort notaris je zal moeten benaderen bij jou in de buurt. Dankzij de 3 offertes die je via ons aan kunt vragen is het vinden van een notariskantoor echt niet meer zo moeilijk.

kosten samenlevingscontract

Hoeveel kost een notaris per uur?

In de meeste gevallen zal je bij de notaris een bepaald uurtarief moeten betalen. Dit uurtarief hangt natuurlijk af van de soort persoon die je voor je hebt. Vaak zal je bij de normale notaris een uurtarief van €150 euro tegenkomen. Dit is natuurlijk vrij hoog, het is immers niet niks. In dit voorbeeld zijn we wel uitgegaan van het standaard uurloon van een gemiddelde notaris. Het hangt namelijk af van de mate van expertise die je terug wilt zien in de werkzaamheden. Een notaris die echt ontzettend veel ervaring en kennis heeft omtrent de juridische zaken heeft soms al ruim een uurtarief van €200, dit is dus nog een stapje meer. Als je graag in contact wilt komen met de goedkoopste notaris dan raden wij aan om iemand te zoeken die pas net begonnen is. Deze zijn vaak een stuk goedkoper dan de reguliere notarissen. Je zou dus kunnen kiezen voor een beginner. Deze zijn net iets goedkoper, zij hebben ook meer beweegruimte in de prijs.

Gelukkig bestaat er ook nog een andere optie, het is namelijk ook mogelijk om een bepaalde totaalprijs af te spreken met de notaris voor het uitvoeren voor een specifieke soort werkzaamheid. Zo bijvoorbeeld ook bij het opstellen van een samenlevingscontract, de meeste notarissen zullen dit wel voor je kunnen doen. Het voordeel van deze vorm van betaling is dat je natuurlijk minder zal hoeven te betalen, vaak gelden hier speciale tarieven voor. Zo kun je de kosten samenlevingscontract beperken en zal je zo veel minder geld kwijt zijn dan voorheen. Het is natuurlijk mogelijk om zelf even rond te bellen naar wat notarissen. Wij raden aan om gebruik te maken van onze 3 vrijblijvende offertes, je kunt dan gelijk zien welke kantoren dit wel voor je kunnen doen en tegen welk tarief. Met een groot aantal notarissen uit Nederland hebben we kortingsafspraken voor onze aanvragers, maak hier dus gebruik van!

Voordelig samenlevingscontract nodig? Laat ons je helpen!

Prijs notaris in totaal

Wat kost een notaris? Je zal bij het berekenen van de totale prijs toch niet zomaar het aantal uur keer het uurloon kunnen doen. Er zijn namelijk enkele factoren die van invloed zullen zijn op het totaalplaatje. Op de eerste plaats is het belangrijk om te kijken naar het soort samenlevingscontract wat je wilt op laten stellen. Is het ook de bedoeling dat de notaris bekijkt welke activa er verdeeld zal moeten worden en zijn er soorten voorwaarden vereist bij het opstellen van het samenlevingscontract. Het handigste is om in de aanvraag voor de offerte uiteen te zetten wat je precies wilt opstellen en wat je verwacht van de notaris. De notaris zal bekijken of je te maken hebt met de reguliere prijzen of dat er een mogelijke prijs bovenop zal komen.

samenlevingscontract kosten

Voorbeeld van de kosten

Om het je wat makkelijker te maken zullen we jou een voorbeeld geven van de kosten samenlevingscontract. Door dit overzicht kan men toch enig inzicht krijgen in de kosten notaris. We zijn in deze berekening uitgegaan van het standaard soort contract. Tevens zijn er een paar veel voorkomende kosten meegenomen, zoals bijvoorbeeld het op laten nemen van bepaalde voorwaarden.

Al met al zal je uitkomen op ongeveer €250 voor het opstellen van een samenlevingscontract. Dit bedrag valt dus nog wel te overzien, het laten opstellen van een samenlevingscontract is natuurlijk niet niks. Wees niet bang om te onderhandelen over de prijzen, vaak zit er nog wel enige speelruimte tussen wat er wel en wat er niet betaalt zal moeten worden.

Voordeel van notaris vergelijken

Door te kiezen voor onze offertes zal je veel voordeel ondervinden voor op de kosten. In totaal zal je door onze lage prijzen van de offertes tientallen tot honderden euro’s kunnen besparen. De notaris is dan ook dé persoon die alles afweet van een samenlevingscontract kosten. Voor de mensen die er graag een willen afsluiten is dit een groot voordeel, geld besparen is immers nooit verkeerd. Daarnaast kan je middels een notaris er voor zal zorgen dat je aanzienlijk minder tijd kwijt bent bij het opstellen van een dergelijke overeenkomst. Het is immers de persoon die er alles vanaf weet en die het contract binnen een korte periode op zal kunnen stellen. Als laatste is het dankzij een notaris mogelijk om grote problemen met verkeerd ingevulde overeenkomsten en contracten. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten. Een notaris vergelijken is een investering die veel voordeel met zich mee zal brengen. Door onze 3 offertes is het ook voor jou mogelijk om gelijk in contact te komen met de beste notarissen die er maar te vinden zijn.

Prijs van een notaris is het waard

De notariskosten zullen dus voor vrijwel iedereen te overzien zijn voor het opstellen van een samenlevingscontract. Vandaag de dag is het door het grote aanbod aanzienlijk makkelijker geworden om uit te komen bij een goedkope partij. Voor nog geen 250 euro zal je al een contract op kunnen laten stellen. Daarnaast is een notaris de beste persoon die je kan voorzien van advies op het juridische gebied. Een persoon met kennis die je toch even een handje helpt. Door onze berekening krijg je antwoord op de vraag: wat zijn de kosten voor mijn samenlevingscontract? Dankzij onze 3 offertes zal ook jij vandaag nog een geschikte en voordelige notaris vinden voor jouw samenlevingscontract.

Voordelig en snel inzicht in de kosten voor jouw samenlevingscontract? Vraag vandaag nog een offerte aan!

Veelgestelde vragen over het zoeken naar een notaris voor een samenlevingscontract

Inzicht in de kosten die je gaat betalen is het belangrijkste. Denk hierbij aan verschotten (kosten gemaakt door inhuur andere organisaties), het opstellen van aktes en ID controle. Lees meer over notariskosten en de tarieven per notaris op onze pagina Notariskosten.

Voor vele zaken zoals bijvoorbeeld: het opstellen van een samenlevingscontract, het opstellen van een testament, het opstellen van de hypotheek akte bij de aankoop van een huis. Voor meer inzicht in deze en aanvullende zaken waarvoor je bij een notariskantoor terecht kunt, kijk op onze pagina Notariskantoor.

notaris-kaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle notarissen in Nederland. Wij zien welke notarissen beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie notarissen waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van notarissen uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!