Goedkoopste notaris

Snel contact met de goedkoopste notaris met onze handige tool

✓ Lokale notarissen
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Vergelijk vrijblijvend 3 notarissen & bespaar tot 40%
Vul het formulier in en wij introduceren jou vrijblijvend aan goedkope notarissen uit jouw regio. Meer informatie nodig? Lees dan even verder. We hebben alle info voor jou op een rijtje gezet. Dan beantwoorden wij zo snel mogelijk jouw vragen over het vinden van de goedkoopste notaris.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

notaris-kaart.nl heeft me snel verbonden

16 mei 2024

Ik ben erg onder de indruk van de snelheid waarmee ik een bedrijf gevonden heb dat bij me past. Ik kwam via googleop notaris-kaart.nl terecht, en het zag er allemaal gewoon prima uit dus toen heb ik direct het formuliertje ingevuld. Mijns inziens duurde het nog dag of ik had al een bedrijf gevonden waarmee ik aan de slag ging.

- Daniëlle de Jonge

Erfenis goed verdeeld

11 mei 2024

Pittige periode achter de rug, maar notaris heeft onberispelijk de erfenis verdeeld en alles in goede banen geleid.

- Jacqueline van der Meulen

Samenlevingscontract verzorgd

28 april 2024

In een paar ontmoetingen werd het samenlevingscontract exact opgesteld zoals ik het voor ogen had. Super!

- Ramona Prins

Lang leve google

22 april 2024

Na even googelen kwam ik uit op Notaris-kaart. Op het oog zag het er goed uit dus direct het formulier ingevuld en tevreden over dit bedrijf. Dank voor jullie hulp om de juiste professional voor de juiste prijs te vinden.

- Saskia Kok

Prijsopgave was betaalbaar

15 april 2024

We dachten dat de notariskosten erg hoog zouden stijgen maar gelukkig viel dit geheel mee.

- Jelle Mol

Had dit veel sneller moeten doen

12 april 2024

Na opgelicht te zijn door mijn voormalige notaris heb ik met notaris-kaart wel een betrouwbare notaris getroffen. Had ik veel eerder moeten doen.

- Wilhelmina van Loon

Zeer verrast

6 april 2024

Erg tevreden over het bedrijf dat ik vond via een offerte van Notaris-kaart. Hele prettige samenwerking gehad.

- Daniël van Dijk

Via linkedin niet hetzelfde

28 maart 2024

Voor ons bedrijf zijn we redelijk actief op onder andere Linkedin. Allereerst ons persoonlijke netwerk gevraagd voor tips, maar daar kwamen eigenlijk geen hulpmiddelen uit waar wij een goed gevoel bij hadden. Iemand tipte ons ook op notaris-kaart.nl en hier zijn we dan ook direct geslaagd.

- Elizabeth Brouwer

Fijn dat Notaris-kaart bestaat!

23 maart 2024

Ik heb erg lang gezocht naar een website zoals deze, totdat een kennis mij tipte op Notaris-kaart. Ik werk namelijk in dezelfde branche, maar krijg soms verzoeken op lange afstand. Omdat ik deze mensen toch wil helpen stuur ik ze vanaf nu naar notaris-kaart.nl!

- Margaretha van de Velden

4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 117 reviews)
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten

De goedkoopste notaris zoeken

Authentieke akten en andere soorten documenten zijn altijd een vereiste bij bijvoorbeeld het kopen van een woning. Je moet er nu eenmaal wel voor zorgen dat alles klopt. Wanneer je dit niet doet is de koop niet geldig. Door een notaris te zoeken zal je dit zonder enige problemen kunnen doen.

Dit is namelijk dé persoon die belast is met het opstellen van diverse soorten notariële en familierechtelijke documenten. Hij zorgt er tevens voor dat alles goed zal worden ingevuld om een rechtsgeldige koop of overdracht op poten te zetten.

Alle gecertificeerde notarissen doen in principe hetzelfde, dus waarom niet gewoon de goedkoopste notaris zoeken?

goedkoopste notaris

Wanneer een notaris benaderen?

Wanneer is het nu eigenlijk een goed moment is om een notaris in te schakelen? Om deze vraag te beantwoorden is het van belang om eerst te kijken wat nu precies de functie is van de notaris. De naam zegt het al wel, het is de persoon die zich bezighoudt met alle notariële zaken. Deze zaken gaan voornamelijk over de privaatrechtelijke overeenkomsten of over het familierecht. Op de aktes zal bijvoorbeeld vermeld staan dat een hypotheek op jouw naam staat. De notaris zal je laten zien waar je aan moet denken, het is dan ook een persoon die je advies kan geven. Voor alle zaken waarvoor een akte vereist is zal je een notaris nodig hebben.

Ook voor jouw onderneming kan het belangrijk zijn om een notaris te benaderen. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat er diverse soorten rechten en verplichtingen zullen ontstaan bij het hebben van een bedrijf. Echter is het niet zo dat alleen maar de ondernemingen een notaris kunnen inschakelen voor juridisch advies. Ook particulieren en normale burgers zullen dankzij de notaris van iedere mogelijke akte voorzien zijn. enkele bekende soorten akten die je kunt laten opstellen door de notaris: samenlevingscontract, hypotheekakte, overdrachtsakte en natuurlijk niet te vergeten het testament.

Behoefte aan de goedkoopste notaris? Wij stellen ze aan je voor!

Redenen om ook naar de goedkoopste notaris te zoeken

Ook dus op zoek naar een notaris? Waarom moet je er nu een inschakelen? We kunnen veel redenen geven waarom je ook de goedkoopste notaris zou moeten zoeken. De eerste reden is natuurlijk dat een goede notaris ervoor zal zorgen dat al jouw aktes snel zullen worden ingevuld en opgesteld. Wanneer je op zoek gaat naar een betrouwbaar kantoor met een snelle service weet je dit zeker, bij een willekeurige notaris niet. Door te vergelijken zal je precies kunnen zien wat wel en wat niet bekend staat als een goede notaris. De notaris weet hoe alles op een efficiënte manier moet worden verwerkt, hierdoor is het een klus die zo gedaan zal zijn.

Daarnaast is het zo dat je middels een goedkope notaris aanzienlijk veel geld kunt besparen. Er zijn een hoop notarissen te vinden die te veel geld vragen voor het opstellen van een bepaalde akte. Door een goedkope notaris hoeft dit niet meer. Het is dankzij het grote aanbod zeer eenvoudig om notarissen te vergelijken. Grote kans dat wij voor jou een korting kunnen regelen bij een notaris die het iets rustiger heeft dan normaal. Deze bedragen kunnen flink oplopen, al helemaal wanneer jij een wat grotere opdracht hebt voor de notaris. Geld besparen is natuurlijk nooit verkeerd!

Uiteraard is het ook nog eens zo dat je middels een notaris zeker weet dat jouw aktes aan alle eisen voldoen die er bestaan voor een rechtsgeldig document. Een akte moet onder andere een ondertekening van de notaris bevatten, wanneer je deze niet heb is het geen geldige akte. Niet bepaald prettig natuurlijk, vooral niet als het bijvoorbeeld gaat om de aanschaf van een woonhuis. Een notariskantoor zorgt ervoor dat jouw papieren helemaal up to date zijn.

goedkoopste notariskantoor

Een notaris zoeken – tips voor het zoeken

Wanneer je op zoek gaat naar een notaris dan zal je wel enkele dingen in het achterhoofd moeten houden. Eerst is het van belang dat je gaat analyseren of je profijt hebt aan alleen een notaris of dat het voor jouw situatie handiger is om advies in te winnen bij een groter notariskantoor. Kleine opdrachten en adviezen kunnen eigenlijk altijd bij de notaris terecht, de grotere bedrijven kunnen het beste voor een combinatie van beide kiezen. Bepaal dan ook of jij wilt dat de aktes worden opgemaakt of dat je alleen op zoek bent naar advies voor uw notariële zaken.

Vervolgens zal je moeten kijken naar de mate van specialisatie en expertise van de notaris. Voor de grote opdrachten die zien op hypotheekaktes is het goed om te zoeken naar een notaris die speciaal gericht is op het opstellen van deze aktes. Wanneer je specifieke informatie wilt weten over bepaalde notariskosten is het altijd een optie om even te bellen voor meer informatie. Vaak kunnen ze jou hiervan voorzien.

Een geschikte notaris vinden door offertes aan te vragen

In de aanvraag voor de offerte is het belangrijk dat je goed beschrijft wat je nu precies verwacht van de notaris. Wanneer je specifiek bent zal het aanzienlijk makkelijker zijn om uit te komen bij de partij die jou kan voorzien van de meest voordelige en gedetailleerde aktes die er te vinden zijn. Bespreek wat voor soort taken je wilt laten verrichten en wat er allemaal gedaan moet worden. Dit kan namelijk allemaal van belang zijn voor het opstellen van de aktes, denk bijvoorbeeld aan het vestigen van bepaalde rechten op de grond.

Na deze stap zal je er klaar voor zijn om een kennismakingsgesprek in te plannen met de potentiële kandidaten. Voor bedrijven is een gesprek toch wel van cruciaal belang, het gesprek zal je de persoon laten zien achter de offerte. Middels het gesprek kan men zien of de notaris goedkoop iemand is waar je goed mee overweg kan en of je wilt dat hij jouw documenten onder handen neemt. Vraag tijdens het kennismakingsgesprek wat hem onderscheid van de andere kantoren in jouw stad, dit maakt het een stuk makkelijker om te kiezen met wie je in zee wilt gaan. Je moet natuurlijk wel een goed gevoel hebben bij de notaris die je op het oog hebt!

Een notaris – een partij met kennis

Het zoeken naar de goedkoopste notaris is een goede manier om geld te besparen voor het opstellen van bepaalde aktes. Door middel van de notaris zal je aan alle eisen voor de aktes voldoen. Met de bovenstaande tips weet je precies wat nu het antwoord is op de vraag: de goedkoopste notaris gezocht. Ga op zoek naar degene waar je je prettig bij voelt, door middel van voldoende filtertechnieken kan iedereen bij de geschikte notaris uitkomen. De notaris is er voor al jouw juridische zaken.

Zelf de goedkoopste notaris vinden? Vraag direct een offerte aan!

Veelgestelde vragen over het zoeken naar de goedkoopste notaris

Inzicht in de kosten die je gaat betalen is het belangrijkste. Denk hierbij aan verschotten (kosten gemaakt door inhuur andere organisaties), het opstellen van aktes en ID controle. Lees meer over notariskosten en de tarieven per notaris op onze pagina Notariskosten.

Voor vele zaken zoals bijvoorbeeld: het opstellen van een samenlevingscontract, het opstellen van een testament, het opstellen van de hypotheek akte bij de aankoop van een huis. Voor meer inzicht in deze en aanvullende zaken waarvoor je bij een notariskantoor terecht kunt, kijk op onze pagina Notariskantoor.

notaris-kaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle notarissen in Nederland. Wij zien welke notarissen beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie notarissen waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van notarissen uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!