Notaris vergelijken

Snel contact met een geschikte notaris voor een vergelijking

✓ Lokale notarissen
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Vergelijk vrijblijvend 3 notarissen & bespaar tot 40%
Vul het formulier in en wij introduceren jou vrijblijvend aan notarissen uit jouw regio. Meer informatie over het vergelijken van notarissen? Lees dan even verder. Dan beantwoorden wij zo snel mogelijk jouw vragen over het vinden van de juiste notaris.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Ze had kennis van zaken

17 mei 2023

Mijn notaris had onmiskenbaar kennis van zaken. Erg fijn!

- Sjoerd Schipper

Vlot een passende notaris geregeld.

12 mei 2023

Vlot begeleiding gevonden bij een gevoelige en tijd gerelateerde kwestie. Top!

- Mariska Koning

Geen nummer, menselijke behandeling

7 mei 2023

Persoonlijke begeleiding op menselijk niveau. Fijn.

- Nienke Timmermans

Oprecht degelijk

25 april 2023

Hoopte al dat mijn notaris zo fijn zou zijn.

- Sabrina Scholten

Prima afgehandeld.

20 april 2023

Vlot en verhelderend geregeld. Dank!

- Paulus de Vos

Fijn!

13 april 2023

Afgelopen week een aanvraag gedaan en ik moet eerlijk toegeven dat ik niet verwacht had dat het zo goed zou werken. Wat mooi dat dit bestaat!

- Tom van Dijk

Mijn eigen netwerk kan dit niet

8 april 2023

Voor ons bedrijf zijn we erg actief op websites als linkedin. Allereerst ons persoonlijke netwerk gevraagd voor tips, maar daar kwamen eigenlijk geen hulpmiddelen uit waar wij een goed gevoel bij hadden. Op advies van een zakenrelatie kwamen we uit bij notaris-kaart.nl en hier zijn we dan ook direct geslaagd.

- Susanne Visser

Gehele zaak vakkundig begeleid

29 maart 2023

Snelle en pragmatische reacties gedurende het proces. Vlotte feedback op de offerte aanvraag.

- Cornelia Bos

Onderzoek was nodig en is goed gedaan

22 maart 2023

Er is in onze kwestie door de notaris degelijk en grondig onderzoek gedaan, precies wat we nodig hadden. Bedankt.

- Guido Schouten

4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 116 reviews)
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten
notaris notariskosten goedkoopste vergelijken notariskantoor hypotheekakte testament samenlevingscontract kosten

Notaris vergelijken, hoe pak je dat aan?

Op zoek naar een deskundige notaris? Het inschakelen van een notaris voor de diverse soorten authentieke akten en andere familierechtelijke zaken is een goed idee. Het is niet zo duur om advies te krijgen van een notaris, toch is het natuurlijk slim om een notaris te vergelijken.

Wij laten je op deze pagina zien hoe duur het is om een notaris in te schakelen en waar je op moet letten als je een notaris wilt vergelijken. Zo kom je uit bij de persoon die jou het beste kan helpen als het aankomt op juridisch advies en bij het opstellen van alle mogelijke belangrijke documenten.

notaris vergelijken

Wat kost een notaris per uur?

Vaak is het zo dat je voor de werkzaamheden van de notaris te maken zal krijgen met een bepaald uurtarief. Dit uurtarief is nu eenmaal de standaard, al zullen we straks nog even ons licht laten schijnen over een alternatief. Voor de gemiddelde notaris zal je ongeveer een uurtarief van om en nabij de €100-200 aantreffen. Dit lijkt veel en dit is het ook, al is het wel zo dat je voor de meeste dingen bij de notaris niet zoveel tijd kwijt zal zijn.

Het op laten stellen van een koopakte is niet iets wat uren in beslag zal nemen. Het bovenstaande tarief is gebaseerd op een notaris met een normaal tarief. Wanneer je geld wilt besparen is het mogelijk om je te wenden tot de ietwat nieuwere notarissen in dit segment, hier zal je namelijk uurtarieven van rond de €80 aantreffen. Voor de mensen die op zoek zijn naar een zeer gespecialiseerde notaris kan het uurtarief al snel enkele honderden euro’s zijn. Deze optie wordt voornamelijk gekozen door de zeer grote bedrijven die een notaris nodig hebben voor bijvoorbeeld een overname. Dankzij ons kan je tarieven van notarissen zeer eenvoudig vergelijken.

We hebben het al even aangestipt, het uurtarief is niet de enige keuze die voor je ligt. Je kunt er ook voor kiezen om een bepaald tarief af te spreken voor het verrichten van een bepaalde werkzaamheid. Voor de notaris zelf maakt dit niet zoveel uit, hij heeft immers toch dezelfde opdracht. Voor de meeste mensen ligt het voordeel in het feit dat de prijzen soms lager uit kunnen vallen als je goed vergelijkt. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een akte van overdracht of een akte van hypotheek. Dit kan je altijd doen aan de hand van een vergelijking. Vergelijk notarissen en prijzen dus snel via onze site! Zo pakken de notariskosten niet te hoog voor je uit.

Bespaar vandaag nog door offertes van notarissen te vergelijken

notaris vergelijken

Waar op letten bij notaris vergelijken

Wanneer je een notariskantoor wilt inschakelen voor juridische zaken dan zal je aan de slag moeten om de kandidaten te vergelijken. Door op een paar onderdelen te letten kun je een stuk beter te werk gaan bij het zoeken.

Kijk eerst wat voor soort notaris je nodig zal hebben. Door dit te doen zie je of je een notaris nodig hebt die ziet op bijvoorbeeld familiezaken, of dat je juist behoefte hebt aan een notaris die een specialisatie heeft in testamentair recht. Vraag gerust aan de kantoren in de buurt (of via ons formulier) of zij bepaalde expertises hebben. Zij zullen jouw vragen met alle plezier beantwoorden, het is immers hun taak om te laten zien dat zij de beste zijn in hun vakgebied.

Wanneer je deze informatie hebt verzameld kan je aan de slag gaan om de prijzen te gaan vergelijken. Een notaris vergelijken is ontzettend belangrijk om bij de beste uit te komen. Het is immers wel zo prettig om uit te komen bij een notaris die weet wat hij aan het doen is. Er zijn een hoop kantoren te vinden in Nederland, notariskosten vergelijken is de beste stap voor een goed resultaat!

Het voordeel van een notaris

Vrijwel iedereen zal ooit wel eens in zijn leven op zoek moeten naar een notaris voor het opstellen van een bepaald document of akte. De notaris die heeft als om je extra advies te geven over de juridische gang van zaken. Door deze extra advisering weet je zeker dat jouw juridische zaken goed geregeld zullen zijn. Een extra beetje zekerheid is nu eenmaal wel zo prettig.

De notaris zal er tevens voor zorgen dat de aktes altijd aan de eisen voldoen die er gesteld zijn door het Burgerlijk wetboek, dit is nu eenmaal zijn taak. Deze verplichtingen zijn natuurlijk super belangrijk, het moet niet zo zijn dat bijvoorbeeld een testament of samenlevingscontract achteraf niet aan de eisen blijkt te voldoen!

Als laatste is het natuurlijk ook nog eens zo dat je niet zelf aan de slag hoeft voor het vergaren van informatie. Kortom, een notaris inschakelen is een prima investering. Door de lage prijzen en het hoge aanbod zal iedereen wel een notaris in de buurt kunnen vinden. Al is het wel belangrijk dat je voldoende vergelijkt om uit te komen bij de meest lage prijzen natuurlijk!

Per sé een notaris nodig?

De notaris is de enige persoon die wettelijk is aangewezen om speciale aktes op te maken die gebruikt worden voor bijvoorbeeld huizen of gronden. Zelf doen is dus geen optie, je kunt niet zomaar aan de slag om je eigen testament in elkaar te zetten. De notaris weet precies hoe alles in zijn werk gaat, dit is immers zijn baan.

Nu je weet wat een notaris doet en wat de voordelen zijn kan je aan de slag gaan om notarissen te vergelijken. Zet al jouw wensen op een rijtje en wees duidelijk in het versturen van de offerte. Door duidelijk te zijn weet je zeker dat je uitkomt een bij een notaris die perfect aan zal sluiten bij jouw wensen en behoeftes.

Met deze selectie van personen kan je een kennismakingsgesprek inplannen om notarissen te vergelijken. Een kennismakingsgesprek zal vrijwel altijd plaatsvinden op het kantoor van de notaris. Kies dan ook gewoon de persoon waarbij je je het prettigst bij voelt, al helemaal als het niveau van expertise tussen de mensen hetzelfde is. Notarissen vergelijken is niet altijd leuk om te doen, echter is het wel noodzakelijk om uiteindelijk uit te komen bij de beste die je maar kunt vinden in de buurt. Vraag vandaag nog 3 gratis offertes op om ook in contact te komen met de beste voor jouw klus. De meest eenvoudige manier om notarissen te vergelijken!

Vraag direct offertes aan en vergelijk eenvoudig. Bespaar vandaag nog!

Veelgestelde vragen over het zoeken naar een geschikte notaris

Inzicht in de kosten die je gaat betalen is het belangrijkste. Denk hierbij aan verschotten (kosten gemaakt door inhuur andere organisaties), het opstellen van aktes en ID controle. Lees meer over notariskosten en de tarieven per notaris op onze pagina Notariskosten.

Voor vele zaken zoals bijvoorbeeld: het opstellen van een samenlevingscontract, het opstellen van een testament, het opstellen van de hypotheek akte bij de aankoop van een huis. Voor meer inzicht in deze en aanvullende zaken waarvoor je bij een notariskantoor terecht kunt, kijk op onze pagina Notariskantoor.

notaris-kaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle notarissen in Nederland. Wij zien welke notarissen beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie notarissen waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van notarissen uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!